♥ Tunelul dragostei ♥


''Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory...''
Cugeta un om înţelept despre viaţă.

''Uneori nu vei cunoaşte adevărata valoare a unui moment ,decât atunci când va deveni o amintire...'' ar suna traducerea maximei. Doar o amintire...

S-a mai văzut, s-a mai făcut.
Vă reîmprospătez memoria cu câteva informaţii pe care vi le-am tot oferit în ultima săptamână,şi anume că echipa Daikin şi-a propus să ia atitudine împotriva poluării de orice tip, cu ajutorul iniţiativei ''plantăm câte un copac pentru fiecare aparat de aer condiţionat''.

Ştiu, pare desprinsă din teleshoping, însă vara asta aerul condiţionat mi-a schimbat viaţa... :)) Mai multe informaţii despre proiect aflaţi pe https://www.facebook.com/DaikinR0/. Lectură plăcută !

Aaah... Cu o chitara-n braţe ,asezaţi pe
iarba proaspăt încolţită, doi tineri lasă timpul să treacă în voia sa ! Şi aş putea continua fraza pana la nesfârşit,însă conştientizez faptul ca am o misiune de îndeplinit,şi aceea că trebuie să scriu ceva rânduri despre locul preferat în care îmi reîncarc bateriile ori de câte ori am ocazia să evadez din jungla urbană !
Zis şi făcut ! Trec la treabă imediat , pentru că din păcate nu am văzut criteriul ''oboseşte-ţi cititorii cu introduceri plictisitoare şi expirate !'' în mecanismul provocării concursului...

Aş fi putut scrie totuşi articolul ăsta de când am descoperit concursul (şi site-ul totodată) ,dar fiindcă astazi se împlinesc fix 2 ani de când am vizitat prima oară Tunelul Iubirii, m-am gândit că ar fi o idee bună să aniversez întâmplarea printr-un articol în care se îmbină utilul cu plăcutul. 


Imagini pentru tunelul dragostei caras severin
Imagini pentru tunelul dragostei caras severinImagini pentru tunelul dragostei caras severin

Aici Dumnezeu s-a oprit o clipă din drumul său veşnic către vegherea lumii şi a presărat puţină magie peste ierburile (sau bălăriile) care creşteau zi de zi necontrolat,sub privirea...nimănui. Nu o spun eu,ci anumite surse cu ale lor informaţii care spun că abia destul de recent a fost descoperită minunea turistică de sub ochii nostri în profunzimea sa - renumitul tunel,care in anul 2014 a fost inclus pe lista ''Foursquare'',ca fiind una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din întreaga lume.


Povestea :


Povestea este una destul de simplă ca structură : Din cauza unei pante destul de ridicate s-a decis mutarea circulaţiei trenurilor pe o cale ferata cu grilaj.
În anul 1995 calea ferată dintre Sarmizegetusa si Haţeg a fost închisă,însă doar pentru trenurile care transportau pasageri. În 2000, calea ferată a fost demontată. 


Despre judeţ :

Judeţul Caraş-Severin este conform Wikipedia...este un judeţ în regiunea Banat din România, ce are ca reşedinţă oraşul industrial Reşiţa. Situat în partea de sud-vest a României, judeţul Caraş-Severin are o suprafaţă de 8514 km2 (3,6% din suprafaţa ţării- ocupă locul al treilea ca mărime între judeţele ţării) şi cuprinde 2 municipii, 6 oraşe, 69 de comune şi un total de 287 de sate.
Tunelul iubirii din Caras-Severin


Iată si harta tunelului :

Cum ajungi acolo ?
''Tunelul iubirii'' este destul de greu de găsit,fie că o iei la pas,fie că o iei cu maşina. Însa,dacă o iei pe DN68,pe coordonatele GPS 45.484083, 22.277719,tufişurile foarte dese vor ieşi in evidenţă.


Restaurante bune !
Fie că eşti de prin zonă,fie că vii aici doar ca turist,recunoaşte că la un moment dat,restaurantul va deveni unul din puntele tale turistice în care,ce-i drept,mulţi petrec mai mult timp in căutarea lor,decât în vizitarea obiectivului turistic în sine. ;)
Aşa că,iată o listă cu câteva resturante bune în oraş,în judeţ,sau prin apropiere : 

  • '' Perla Neagră'';
  • ''Magic'';
  • ''Select'';
  • ''Simina'' - ce-i drept este cam departe,dar v-am oferit o arie pe tot judeţul.




Şi în concluzie, fie că eşti doar fan călătorii prin ţară (aşa cum sunt şi eu de altfel),fie că ai vizitat deja obiectivul propus astăzi de mine,nu pot decât să te îndemn să o faci iar şi iar...cu acelaşi extaz precum prima dată ! :)


Comentarii

Postări populare