Borsec este viaţă după viaţă !


 Plată, minerală, parţial-carbogazificată, per-total,oricum ai servi-o,te-a salvat ! După maraton, dupa o oră de curs extrem de obositoare şi stresantă, sau după o zi întreagă de alergat prin oraş după treburi, ea se dovedeşte a fi eroul principal,care te aşteaptă pe raft,în tăcere. Te-ai detaşat complet. E totul ok acum. Familia la un loc,linişte şi pace în sfârşit...Iar tu, cu o sticlă de apă în mână,pari nedesparţit de ea. Măna s-a prefăcut într-o tentaculă,încolăcită pe sticlă. 
 Te opreşti puţin din alimentare, spre o micuţă cugetare. Te întrebi cum poate cineva atât de insipid, atât de în treacăt, atât de familiar nouă îţi este ca o mamă?...Este baza. 
 Lăsând totuşi exprimările metaforice la o parte, izbutesc a găsi sticla de apă din bucătărie, marca Borsec, uitată într-un colţ al mesei. Mă uit lung la ea, ea la mine, o deschid uşor, de parcă ar fi totuşi în simţiri şi o lipesc de mine. Inodoră,incoloră şi inspidul lichid de dinauntrul ei, îmi alimentează intelectul, candoarea şi talentul (ne)declarat într-ale scrisului... Simt o inocenţă plutind deaspura mea. Puritatea este spiritul care dăinuie în fiecare mililitru de lichid magic,dătător de energie,vitalitate. Simt un profund sentiment de recunostinţă,pentru că probabil,făr' de ea,astăzi nu aş mai fi aici,în spatele monitorului,deasupra tastaturii,Blogal Initiative nu ar fi lansat simpla,dar totodată... vasta provocare în caz, iar...viaţa ar fi fost o nulitate,fără de greş... :)

Comentarii

  1. Borsec!....o apă minerală - sau mai corect spus bogată în substanțe minerale - care indiferent cât de carbogazeificată este....poate trezi în orice român sentimentul nostalgiei... Este - și este foarte bine că este - probabil unul dintre puținele brand-uri românești care a supraviețuit celor 27 de ani... Orice român știe că acest brand i-a fost alături când s-a bucurat, când a fost trist, când s-a răcorit într-o zi toridă de vară la un pahar de apă sau la un șpriț de vară... Oare dacă am spune fiecare povestea Borsec așa cum am trăit-o fiecare dintre noi...oare cum ar fi? Oare ce povești minunate s-ar putea ascunde în spatele fiecărei povești? Ce părere ai Patricia? Încercăm să adunăm pe blogurile noastre poveștile românilor și trăirile lor alături de Borsec? Eu arunc mănușa....tu o ridici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am ales s-o fac si duc mai departe ''traditia''. Incerc sa raspandesc pe cat se poate vestea; incerc sa aduc in prim plan ca lucrurile ce denota simplitate sunt de o valoare sentimentala neestimata... Raportandu-ma la comentariu, sunt bucuroasa sa aflu ca pe zi ce trece blogul meu creste,creste,aduna oameni care rapesc din timpul lor pretios cate o clipa si pentru mine ! Multumesc !...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare