FLiP Your Story mă invită la şezatoare

Cuvinte Cheie : 

  • economii
  • BCR
  • bani
  • efort material
  • simtul banilor
  • FLiP YOUR STORY 

Banii au fost intotdeauna o necesitate,insa,imaginandu-ne o lungime de unda,in celalalt capat se afla faptul ca erau pe deasupra si un subiect tabu.

As minti daca as incepe cu raul pe care frecvent il aducem in fata atunci cand vine vorba de asa ceva,exprimandu-ma intr-un mod cat mai familiar noua - acest rau nu a existat vreodata in viata mea. Provenind dintr-o familie din patura sociala de mijloc,o suma vine de la sine odata cu statutul mentionat,iar eu neducand,slava Domnului, lipsa de ceva. 

Peste tot pe unde am hoinarit m-am afirmat drept o fiinta independenta,dar mai presus de toate, o persoana economa,cu simtul banilor si totodata al raspunderii. Copilaria mi-a fost marcata de asemenea de o maturizare psihica relativ timpurie, in situatii in care copiii isi rugau cu insistenta parintii sa le dea cei 5 lei de toate zilele sau intruneau reuniunea de familie prin care copilul isi arata bucuros testul de la romana pe care scria 10(zece) curat si evident,cerand ceva in schimb, eu NU. In timp ce lucrurile in cazul celorlalti mergeau asa cum am precizat mai sus, eu refuzam cu desavarsire orice fel de suma oferita la inceputul zilei de scoala pentru mancare,preferand pachetul de cu toate zilele.

Fara sa schitez vreun gest,zi de zi (cu precadere in timpul scolii) castigam cate un ban "de buzunar"pe lucru manual(nu ma judeca-fauream bratari si alte bijuterii daca imi este permis a fi spus,iar surprinzator,lor le placea. Multumesc pentru ca m-ati ajutat sa imi cladesc o mica afacere care dadea roade).

Despre prima mea economie zici?...Hmm,formarea personalitatii mele a fost relativ simpla,identificandu-ma drept o fire poetica,artistica,cu un deosebit simt al frumosului,iar din primele mele economii,fie daruri materiale,fie castigati prin stiu eu ce burse,gandindu-ma ce sa-mi achizitionez aparte de carti si alte necesitati ,primul lucru care mi-a venit in gand a fost achizitionarea unui aparat de fotografiat,pasiune ce a nutrit inca din cele mai vechi vremuri ale omenirii : aceasta tehnica de manifestare a sentimentelor,redarea lor,pornind de la cele mai primitive forme,la ceea ce s-a ajuns in zilele de astazi.
Asa ca, in perioada in care am realizat ca,surprinzator,stransesem mai multi bani decat erau minim necesari, visul a devenit realitate,din ziua respectiva incercand sa surprind cat mai multe cadre creative. De catre unii poate fi catalogat drept un moft. Si cu restul banilor ce am facut? O alta economie,hah. Da,se poate spune si asa,insa dupa cateva donatii. Si un alt "da"; poate suna oarecum cliseic ca am donat o parte din banii ramasi in scopul binefacerii in ceea ce priveste animalele. Desi copil fiind,aveam clar trasate niste obiective,iar a reusi sa aduc spiritul de bine in lume a fost si este unul dintre ele. Ma gandeam la faptul ca in sprijinul tehnologiei avansate a aparatului de fotografiat + o lume fericita...mda,combinatia perfecta as putea adauga.

Fiindca nu toti suntem facuti din acelasi altuat,iar ceva generatii in spatele nostru nu erau atat de open minded precum azi se pretinde a fi,cei de la BCR au demarat,daca imi este permis a fi spus,unul dintre cele mai surprinzatoare si inovative proiecte,in care copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sunt invitati cu caldura la ''SCOALA DE BANI PE ROTI''(va invit sa accesati link-ul prezentat),in care asa cum si din titlu deriva,copiii sunt invitati la lectii cu si despre bani,fiindu-le oferite un loc de joacă si sala de curs,toate intr-un singur...CAMION. Ati auzit bine,da. 

În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Suceava, Baia Mare și Bistrița. După Cluj-Napoca, FLiP va ajunge în Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia și Sibiu.


Prin aceasta cale,va ofer o calda invitatie ,pana pe 29 iunie la inscrierea la aceste cursuri in care aveti sansa de a castiga prin tragere la sorti o bicicleta Pegas, Suna bine,nu? 

ȘCOÁLĂ, școli, s. f. 1. Instituție de învățământ public unde se predau elementele de bază ale principalelor discipline; ◊ p. ext. activitate legată de acestă instituție; învățătură, învățământ. ♦ Localul, clădirea în care este instalată și funcționează instituția de mai sus. ♦

Exact. Discipline,institutie. Exact! 'Scoala' este un simplu termen in contextul aferent,nereprezentand obiectul de tortura al copiilor. fara lectii,fara teme. Scoala reprezinta aici o adunare a copiilor de pretutindeni,o invitație la dezvoltarea conceptului "invatam jucandu-ne"!





Va astept la povestit atat in comentarii,cat si la Scoala propriu zisa!

Comentarii

Postări populare