Top 5 greseli pe care le comitem in timpul scrierii | part. 2





Din seria ''Vorbeste,ba,corect,sau te sparg !!'',continui cu alte  5 greseli pe care le comitem in timpul scrierii , de data asta partea a2a ! ;) 
Wow,asta cred ca este cel mai scurt intro facut vreodata de mine ! Nu stiu daca ati observat,dar imi place sa scriu si sa vorbesc muuult ,asa ca e o raritate intamplarea de astazi !






5. Intram in scena cu problematicul ''ucrainean'' ,atat de des incurcat pe limba romanasilor nostri...
Deseori,in timpul vorbirii,si chiar si a scrierii,denumim un om care provine din Ucraina... in mod eronat ''ucrainian''. Copii, nu se spune ''ucrainian''!

Imagini pentru ucraina - steag




4. In continuare avem de scos in lumina reflectoarelor termenul de ''frustrare'',care este de cele mai multe ori interpretat gresit prin termenul ''frustare''. Ca sa fiu sincera,nu am auzit niciodata termenul de ''frustare'' in gura vreunui om,dar am zis ca totusi merita precizat si dansul...

Imagini pentru frustrare



3. Next ! Aici intalnim o forma distorsionata a verbului ''a traversa'',destul de des intalnita,ce-i drept,trecuta sub forma absolut gresita de ''a tranversa''.

Imagini pentru trecere de pietoni




2. Pe locul al doilea se situeaza eterna problema a pronumelui ''celalalt'',care deseori este inlocuit cu forma gresita de ''celalant''. Off...





1. Si incheiem apoteotic cu ''terorista'' de ''ridiche''. Iata ce spune wikipedia : ''Conform Dicţionarului ortografic al limbii române din 2002 (şi altor lucrări) pluralul nearticulat al substantivului ridiche este ridichi, iar forma articulată de genitiv-dativ este ridichii.''
  Deci, ce parere aveti ? 

Imagini pentru ridiche

Iar acum,ceea ce nu am mai facut vreodata,lansez o intrebare, de fapt intrebarea zilei : Tu stii sa vorbesti corect limba romana??

Imagini pentru celalalt , nu celalant !!!!!!!!!



Ei bine,cam atat pentru moment, dar nu uitati caaaaaaa...

                                                        Ne vedem curand ! 

Imagini pentru ne vedem curand !



Comentarii

Postări populare