Hoinar de meserie | part. 1


Imagini pentru flori de primavara
Imagini pentru travel around the world
   Florile si calatoritul constituie doua mari pasiuni ale mele,si nu numai atat : ele sunt mana in mana cand vine vorba de acele plimbari lungi in natura (fara punga de seminte,daca se poate).Deci cum spuneam : acele plimbari luuungi cu picioarele prin iarba,si deodata, poc!vrei sa adulmeci mai bine mireasma de-a dreptul sublima,diafana a staminelor,pistilului,stigmatului si ce-o mai fi, care vine direct din bujorii in care ti-a aterizat barnaul (nasul)... Nu-i asa ca pare un tablou absolut de vis?! ☻

Iata bujorii mult asteptati :

Imagini pentru bujori wallpaperImagini pentru bujori wallpaper
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Fiindca asteptarea trebuie sa ia sfarsit odata cu referintele vagi,astazi am pregatit o noua serie in care voi vorbi despre locuri (in care n-am ajuns niciodata,sau da)mai mult sau putin cunoascute -  in general putin cunoscute,pentru a le integra si pe dansele in lista voastra ''de vizitat'' ! 
Prima locatie pe care v-o recomand cu caldura sa o treceti pe lista ,este Padurea Bujorilor,care apartine de jud.Teleorman. 
Imagini pentru padurea bujorilor - teleorman
#paradisulpepamant


Padurea Troianu este o Rezervatie Naturala Nationala de peste 70 hectare intindere,in care anual (vara,bineinteles) cresc niste minunati bujori romanesti,precum acesta din imagine :
Imagini pentru bujorul romanesc
Nu-asa ca este minunat ?
Imagini pentru bujorul romanesc

Si pana la urma urmei , de ce sa nu pretuim singura specie de bujor romanesc din intreaga Europa?!Conform cercetarilor,Romania este singura tara din Europa care detine asemenea frumusete de floare.Asa ca,iata cateva chestii, nu stiu cat de interesante pentru voi, despre bujorul romanesc :


1. A supravietuit erei glaciare 
Da,pariu ca nu credeai ca o floare atat de fragila in aparenta poate supravietui la temperaturi la care omul e dus...
                                              
Imagini pentru era glaciara    vs.Imagini pentru bujor romanesc


2. Oricine traieste in Romania,stie ca bujorul romanesc este un simbol national.


Imagini pentru bujorul romanesc - simbol

3. Exista,ei bine,produse cosmetice si chiar terapeutice pe baza de bujor (ce-i drept,nu este cel romanesc,dar merge).Imagini pentru produse cosmetice pe baza de bujor


Imagini pentru produse cosmetice pe baza de bujor
4.Infloreste 10 zile in luna mai ! 

5. Bujorul românesc este o plantă ierboasă cu o tulpină de aproximativ 50 de centimeri,pe care se găsesc frunze  compuse, dintate sau sectate. Floarea este rosie,ca in imaginile prezentate mai sus si are in componenta de la 5,la 11 sepale mari. 

Imagini pentru bujor romanesc6. Etimologia numelui de ''bujor'' vine din limba latina (de unde provin mai toate denumirile florilor) si semnifica luxul ,prosperitatea. A, i se zice ''paeon''.Asa ca,probabil v-ati facut o parere despre una dintre florile mele preferate. Nu, nu va las in pace prea usor,pana ce nu va povestesc cate ceva despre judetul Teleorman ! :)) Nu stiu cati ati auzit de el,asa ca am sa va povestesc ceva mai indetaliat . 

1. Este situat in sudul tarii (chiar sudul extrem daca imi permiteti).

Imagini pentru teleorman

2. Intrarea in el arata cam asa : 

Imagini pentru teleorman
Nasol...N-au vrut astia de la Drumuri Europene sau cine or fi sa ne faca ''poteci'' mai frumoase (ca nu pot sa le spun altcumva).


3. Stema lui arata cam asa :


Imagini pentru teleorman

4. Principalele sale orase arata cam asa :

Imagini pentru rosiorii de vede
Imagini pentru rosiorii de vede
Imagini pentru rosiorii de vede- raul vedeea
Raul Vedea

Imagini pentru rosiorii de vede
Rosiorii de Vede
Nu-i intr-o stare prea buna oraselul care cuprinde in 2017 aprox. 25.000 locuitori,dar am zis sa vi-l arat. Imagini pentru alexandria teleorman
Imagini pentru alexandria teleorman
Mun.Alexandria,resedinta de judet.
Stiu locurile astea ca-n palma ! ☻

Toate ca toate, dar avem biserici si catedrale, Slava Domnului !Nu vi le mai arat,ca sunt sigura ca stiti cum arata un clopot de biserica si-o turla...


Per total, v-ati facut o idee despre recomandarea mea naturala si sper ca v-a placut ,dar mai ales ca v-am fost ajutor !
Iar acum,in incheiere,ca sa va clatiti privirea cu o imagine frumoasa,am sa va prezint ceva ce nu mai are nevoie de cuvinte ! Enjoy ! ♥Imagini pentru bujori de munte retezat

Comentarii