10 pasi spre mult visatul succes in social media !

Recunoaste ca macar o data in viata te-ai simtit bun/a de nimic,tanjind dupa succesul marilor bloggeri de succes si formandu-ti-se astfel o parere proasta despre sine? Sau momentul in care ti-ai dorit cu orice pret sa gasesti o modalitate de a face bani fara prea mult efort din partea ta ,dar sa fie legal;sa nu iesi din casa iarna,cand sunt nametii pana la genunchi,ci sa stai la caldurica in sufragerie ? 
Ei bine iata raspunsul la anxietatea ta ! Raspunsul esteeeeeeee : blogging-ul. Imagini pentru blogging

Doamne,zici ca sunt de la Teleshopping luata. :))

Lasand gluma la o parte,inainte de a va servi cele 10 ponturi, ideea centrala este ca desi pare un job avantajos,banii nu vor veni din prima luna. 
Deeeeci, daca nu mai am nimic pe sufletel,pot incepe, deci . 




1. Axeaza-te pe un titlu rezonabil !

     De exemplu,daca blogul tau are ca tema castraveciorii murati (gluma,gluma, dar eu ma refer la retete culinare) da-i un titlu care sa aiba cat de cat legatura cu continutul pe care il prestezi. Tot pe aceeasi tema : nu pune un titlu de genul ''Blogul unei nebune'' , ca sa intre lumea cu gandul la respectivele tale experiente de viata neimpartasite inca. Asa ca mai bine ai folosi titlul : ''Blogul unei gospodine'',sau vezi tu !



2. Lasa la urma tema blogului !

     Nu te axa din prima pe un aspect cat mai catchy (vezi,folosesc neologisme!). In prima faza incearca sa lasi loc liber continutului de calitate si apoi sa stabilesti tema blogului. Asa,in loc sa atragi cititorii din prima prin aspect,culoare,design etc.,ti-i vei atrage prin titluri marcante. Chiar daca la inceput va fi greu sa ii atragi,prin continut,vei vedea ca vei reusi !


3. Nu-ti innebuni prietenii cu link-uri lasate aiurea in mesaje !

     Stiu ca la inceput va fi foarte greu sa atragi lumea catre blogul tau,insa incearca sa o faci fara a-ti ''bombarda'' cunostintele si rudele cu mesaje de genul : ''Am inceput de curand sa fac blogging ! Ce-ai zice daca ai lasa un comentariu,un share poate,un +1 si cateva vizualizari in plus?!'' Nu incerc sa subliniez faptul ca este total gresit sa faci asta,insa incearca sa o faci mai rar; poate doar la articole care au prins extrem de bine si eventual vrei sa te lauzi cu ele ca altadata sa-ti stie de frica,iar atunci cand intra pe mail vreo notificare din partea blogului tau sa intre chiar daca ar fi in dush sau in orice alt moment ! Exagerez... Cred...Nu chiar...


4. Nu exagera cu share-ul pe celelalte pagini de socializare ! 

    Pentru sanatatea emotionala a prietenilor vostri nu dati share pe Facebook,pe Insta,TPU etc. la toate lucrurile neinsemnate de pe blog-ul dvs.! Riscati sa ii pierdeti pe toti !


5. Acorda-i timp sa creasa ! (mare daca se poate,va rog, multumesc!)

    Nu te astepta ca duminica sa iti deschizi propriul blog,iar luni sa fii asaltat de fanii innebuniti care iti cer autografe,iar eventual un fan meeting. Nu. Hai sa fim realisti un pic !Poate intr-o alta zi de luni... Dupa 4-5 ani de zile de pionierat !



6. Nu te pripi in ceea ce priveste castigurile materiale !

    Banii nu cresc in copaci,atarnati de ramuri,asteptand sa vii tu,eroul din poveste sa ii culegi la doar 2 zile de ''blogarit''! Asta se intampla in basmele lui Don Quijote,nu in lumea ta reala ! Banii sunt o mica alta parte din povestea noastra. O parte atat de mica si de indepartata,incat cei mai multi prefera sa renunte , satui de atata asteptare care n-a dat roade nici pentru o paine.


7. Nu lucra la 10 bloguri simultan !

    Lucrand la multe alte bloguri,fiecare cu tematica diferita,risti sa le pierzi pe toate! Stii doar bine cum se spune : ''Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul !''. Asa ca, fie iti deschizi un blog care reuneste toate pasiunile tale si ii dai un design comun, ori iti treci pe o foaie toate interesele tale,pasiunile si altele si vei decide ce subiect prinde mai bine in public si despre care ai multe de palavragit !Asa vei putea jongla cu toate. 


8. Nu fi mincinos ! 

    Nu promite publicului (asta daca e public,daca nu...cu Dumnezeu 'nainte!) ca vei scrie despre un anumit gen de articol, iar apoi sa treaca un an si sa nu mai dea nimeni de respectivul articol promis ! Mai bine scrie articole spontane,ori planuieste-le din timp,fara ca sa stie cineva !



9. Fii natural !

     Incearca sa fii unul si acelasi cu real life ! Daca iti place sa citesti,iar pe blogurile oamenilor sunt scrise articole despre fashion,nu te sfii sa dai o recenzie cartii tale preferate,sau sa recomanzi carti...Chiar daca majoritatea lumii intra pe net ca sa scape de asa-zisa corvoada a vietii -''cartile'',tu poti scrie despre ele. Si incearca sa nu folosesti un limbaj foarte impopotonat, fraze lungi etc.! Fii succint in ceea ce spui ! Doar daca nu scrii despre carti . Nu ma bate nimeni la lungimea frazelor mele atunci cand scriu o recenzie literara... 


10. Fii perseverent !

       Daca ti se atrage atentia asupra unor greseli de orice fel; fie ele de gramatica,fie in legatura cu design-ul blogului,sau altele, spune ferm ''Da,multumesc ! Am sa remediez toate aceste greseli in cel mai scurt timp.'' Asa,cel de langa tine va admira seriozitatea si persevernta de care dai dovada si poate va mai intra si altadata pe blogul tau ! Nu incepe cu chestii de genul : ''Ei, fa tu mai bine decat mine si dupa sa te lauzi !'' sau ''Cine esti sa ma critici?! Haaa? N-aud...''. Pana la urma urmei critica este constructiva pana intr-o anumita masura, nu ?...




Ei bine, cam atat pentru moment, insa...

                                                    Ne vedem curand !




      

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare